Lidé opět začínají doma chovat prasata. I na okrajích měst. Domácí kvalita. Po vietnamských prasatech, jejichž maso je „malinko cítit“, přichází Göttingenské zakrslé prase.
Chov je velmi snadný, můžete mu dát klidně čerstvě nasečenou trávu posypanou šrotem. Já bych ho nazval „Prase na rožeň“. Dorůstá váhy 40 až 90 kg.
Foto je z chovu p. Gajdušky z Želechovic nad Dřevnicí.
Göttingenské prase
Snadná je hlavně zabíjačka. Nemusíte volat řezníka a „likvidovat“ 250 kg prase, včetně konzervace a zpracování masa. Máte více prasátek a menších, můžete mít stále čerstvé maso. Jinak se prý dá i vycvičit, může vám nahradit psa.
Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.kodek.cz
Související články:
Domácí zabijačka